Francia hagymaleves

A francia hagymaleves valószínűleg az egyik legelcsépeltebb étel a világon.



Ez a recept Joanne Harris A francia konyha című szakácskönyvéből van. Ez az a Joanne Harris, aki például a Csokoládét is írta.

Hozzávalók:
750 g hagyma
50 g vaj
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1,5 l húsleves
2 dl fehérbor (Nekem a végén mindig kb. dupla mennyiség kerül bele)
2 babérlevél
kakukkfű
bors
citromlé

Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd a feleket szeleteljük fel vékonyan.
A vajat olvasszuk meg egy nagyobb lábosban, adjuk hozzá a hagymát és főzzük kb. 50 percig.  Ezalatt a hagyma karamellizálódik.
Adjuk hozzá a kinyomott vagy lereszelt fokhagymát és a lisztet.
Öntsük fel a húslevessel és a borral, sózzuk, borsozzuk illetve mehetnek bele a babérlevelek és a kakukkfű..
Lefedve főzzük további 40 percig.
Én a legtöbb levesnél azt szeretem, ha kicsit savanykás, ezért teszek bele jóval több bort, de ha még ez sem elég citromlével ízesítem.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...